5 dôvodov prečo vám rybí olej pomôže byť silnejší, štíhlejší a zdravší - štvrtá časť: Rybí olej na zlepšenie citlivosti na inzulín a zrýchlenie metabolizmu

V tejto sérii mini-článkov sa zameriame na omega-3 mastné kyseliny. Konkrétne na rybí tuk, ako ich najkvalitnejší zdroj. Tento suplement by mal byť pre svoje úžasné účinky, v hľadáčiku každého, kto sa aspoň trochu zaoberá svojim zdravím a postavou. Zlepšená citlivosť na inzulín a zrýchlenie metabolizmu - aj toto sú jedny z mnohých výhod rybieho tuku!

Pripomeňme si, že rybí olej zvyšuje citlivosť na inzulín, pretože sa začleňuje do tukovej vrstvy bunky, ktorá umožňuje bunkovým receptorom ľahšie sa naviazať na inzulín. Akonáhle je inzulín viazaný, jeho úlohou je dopraviť glukózu zo sacharidov do svalov aby boli uložené a neskôr využité ako energia. Ak sa inzulín ľahko nenaviaže spôsobuje zápal a v konečnom dôsledku priberáte.

Inzulín hrá tiež rolu v budovaní svalovej hmoty, preto sa aj nazýva anabolickým hormónom. Dobrou správou je, že užívaním rybieho oleja inzulín zlepšuje proces tvorby svalovej hmoty a tiež pomáha dopraviť výživu do svalov tak isto ako kreatín a karnitín, ktoré sú dôležité pre fyzický výkon a spaľovanie tuku.

Príklad dôsledku rybieho oleja na inzulínovú citlivosť a stavbu tela môžeme vidieť v nedávnej štúdií, kde ženy s 2. typom cukrovky užívali 1,5 alebo 2,5 gramu rybieho oleja denne. Po 30 dňoch u oboch skupín došlo k úbytku telesného tuku a centimetrov z pásu a tiež sa významne zlepšila citlivosť na inzulín.

Zaujímavosťou je, že skupina žien, ktorá v tejto štúdií užívala dávku 1,5 gramu zaznamenala najväčší úbytok tuku z brucha a zlepšenie inzulínového zdravia. Z toho vyplýva, že dávkovanie by malo byť určené na základe individuálnych potrieb príjmu omega-3 zo stravy.

Využite možnosť odbornej konzultácie za zľavnenú cenu Vyskúšať
Posledné vytvorené jedálničky
Chcem jedálniček zadarmo
Jedálniček si vytvoril aj Chcem jedálniček zadarmo